A few years ago I developed a logging class plus viewer application for debugging purposes. Main requirement was lightweightedness: the logging code should put as little pressure on the CPU as possible, and so should the viewer. At LBi Lost Boys, the company I’m working for, we’ve been using this utility over the last years, and it’s become an indispensible component of our work flow.
Last week I put out the source, both of the log utility and of the viewer, into open source space. Check the main page on Google Code for source code and downloads. 

 

Icon of Yala, the Yalog viewer AIR application

Â

 Yalog consists of the logging utility, comprising one main class (Yalog.as) and a few helper classes, and a viewer. This viewer is basically a swf, so can be used in any context where a swf can be used. Currently it’s available for download as an AIR-application. If you just want to use this and not be bothered with the source of the viewer, download the Yalog source classes, and install the AIR application. 

 

The viewer can be seen in action at http://yala.acidcats.nl/. If you open a Yalog-enabled site (such as www.de.nl), you will see debug messages appear in the viewer. A nifty feature of Yalog is that it buffers the last 200 messages (number can be changed) until the viewer appears, so you can open the viewer after something has gone wrong, and still view the latest messages.

When I have more time, I’ll put up a page here with more info and details.

4 Feb, 2009, 13:05 o'clock

Add your own comment or set a trackback

Currently 11 comments

Pages: [2] 1 »

 1. Comment by stephan

  He Thijs!

  Goed hier, druk als altijd 😀
  We gebruiken hier bij Virtual Fairground vooral de debugger van FDT dan wel Flash Builder, dus Yala is een beetje ondergewaardeerd, maar je toevoegingen lijken me erg handig. De filters die je beschrijft, lijken me handiger dan filteren op level, vooral als er een makkelijke interface voor is. Slim ook om gecomprimeerd over te sturen. Enig idee wat de CPU belasting daarvan is? Dat is toch wel een van de sterke punten van Yala t.o.v. andere gelijksoortige loggers, dat-ie vrijwel geen CPU kost. Al kan dat laatste nog beter door de framerate op 1 te zetten als er geen berichten zijn, wellicht een aardige uitbreiding van jouw versie 😉

  /Stephan

 2. Comment by Thijs

  Hoi Stephan,

  Hoe is het er mee?

  Ik heb Yala een beetje ge-upgrade. Ik heb o.a. filters toegevoegd waarmee je (ook met RegExp) de berichten kan filteren. Er is ook de mogelijkheid om de berichten te exporten (naar Excel). En je kan berichten filteren op connection.

  Verder wordt de data als compressed ByteArray verstuurd in blokken van 40kB (zodat je dus ook heel veel data kan versturen).

  Ik heb mijn versie “Yalala” genoemd (Yala extended) 😉

  Aan de implementatie kan is ook wat aangepast, maar hij is wel backwards competible.

  Bekijk Yalala op: http://yalala.tyz.nl/

  Om te testen kan je met http://yalala.tyz.nl/YalalaTest.swf wat random berichten versturen.

  Yalala is nog niet open-source, maar dat ben ik nog wel van plan.

  Wat vind je er van?

  Groeten, Thijs

 3. Comment by Mathijs

  Ik zat in Denemarken op te scheppen over de fijne debug tool Yalog en de volgende dag zag ik een developer er opeens mee werken!?! Tnx for making it open source, voel ik me weer iets minder schuldig als ik het gebruik 😉

 4. Comment by Eric-Paul

  Whuhay! Dankjewel Stephan! Ik heb intussen aardig wat andere uitgeprobeerd, maar yalog blijft m’n favoriet op de een of andere manier 🙂

  Zie je bij fitc!

 5. Comment by stephan

  Die feature requests zijn al eerder langsgekomen. Die moeten dan wel optioneel zijn (want niet iedereen vindt dat prettig) en alleen gelden voor de AIR-versie.

  Ik heb op de Google Code pagina bij de tab issues de mogelijkheid toegevoegd om feature requests in te dienen. Kan je ze daarop zetten? Dan hou ik beter overzicht over wat wie wil.

 6. Comment by jankees

  He Stephan,

  Ik heb Yalog net even in mijn standaard project gehangen. En ik heb eigenlijk al meteen een feature request 🙂 iets wat ik van Trazzle erg fijn vind is dat hij als je een site opent met Trazzle logging hij automatisch focus krijgt. En een ‘always on top‘ mode zou ook fijn zijn.

  Groeten en tot op FITC!
  Jankees

 7. Comment by stephan

  Yup, we zijn er weer met een paar mensen, en we staan ook weer op de stand van Adobe!

 8. Comment by jankees

  He Stephan,

  Wauw, super, hier ben ik erg blij mee, ik was overgestapt op Trazzle (is er alleen voor de mac). Maar ik denk dat ik nu weer terug ga naar Yalog. Ik vond die Queue zo fijn!

  Ik zie je over een paar weken op FITC toch?

  Groeten,
  Jankees

 9. Comment by stephan

  Nee. Ik heb de code gerefactored zodat het structureel wat netter in elkaar zit, en dus overzichtelijker is, en een publish voor AIR 1.5 gedaan, maar er zijn geen features meer toegevoegd. Meest zichtbare wijziging is een Mac-based icoon 😀

  De enige “bugfix” die nodig was, was het vrijgeven van een LocalConnection kanaal bij de eerste ping zodra de pong ontvangen was, omdat de external viewer van FDT dat zelf niet deed. Yala zat dan na 10x een applicatie starten “vol”, en liet geen nieuwe messages meer zien. Als je dat probleem had, zou dat met deze versie gefixed moeten zijn.

 10. Pingback by TyZ » Blog Archive » Temple open sourced.

  […] logged through the Log class which is easily extended for usage by other logging applications, like Yalog and […]

Pages: [2] 1 »

Add your own commentFollow comments according to this article through a RSS 2.0 feed

Twitter

Flickr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from AcidCats. Make your own badge here.